web analytics

Je kunt naar dingen kijken
vanaf verschillende lagen.
En een daarvan
is de spirituele laag.

De andere drie lagen zijn trouwens de fysieke, de emotionele en de mentale laag. En ook al gaat het om één enkele gebeurtenis, toch geeft elke laag weer een ander verhaal.

Even een voorbeeld: een verkeersongeluk. Stel, je zit op de fiets en wordt aangereden door een auto en je breekt je been. Op het fysieke niveau is er dan een been gebroken en een fiets die stuk is en een kras op een auto en de hele financiële afwikkeling.
Op het emotionele niveau is er de schrik en misschien ook de boosheid bij jou en een schuldgevoel bij degene in de auto.
In het mentale gaat het over de gedachten die je hierover kunt hebben. Zoals over je kwetsbaarheid als fietser, of over de roekeloosheid van de automobilist, of over dat verkeerspunt dat je altijd al heel gevaarlijk vond en waar je misschien wel een brief over gaat schrijven aan de gemeente.

Oke, en dan nu de spirituele laag. Het grappige is dat vanuit spiritueel perspectief het vaak ineens een totaal ander verhaal wordt. Bij de spirituele laag gaat het namelijk over ‘wat er nu werkelijk gebeurd is op het niet-aardse niveau’. Ook dat kan natuurlijk van alles zijn, maar om wat ideeën te geven: dat kan zijn dat je je ineens realiseert dat je die ochtend al een voorgevoel had. Of dat je je bedenkt dat je eigenlijk al weken ‘botst’ met van alles en nog wat in je omgeving en dat je je hierdoor gaat afvragen waarom je zo op ramkoers ligt. Of dat je, toen je naar het ziekenhuis werd gebracht voor de behandeling van je been, ontroerd raakte door al die zorg die voor je klaar stond, waardoor de emoties Dankbaarheid ineens heel sterk omhoog naar boven kwam.
De spirituele laag is de hoogste, in die zin dat je er meer ‘boven hangt’ in plaats van erin te zitten. Een ook in de zin dat op dat niveau hele mooie dingen kunnen gebeuren in situaties die op het oog alleen maar naar lijken.
U voelt het al: ik vind de spirituele laag de interessantste.
Als mensen bij mij op consult komen, is dit de laag waar ik met ze naartoe ga, op zoek naar dat totaal andere perspectief en de verrijking die daar in zit.

Ik ben iemand die weinig naar het nieuws kijkt, omdat dat vooral gaat over laag 1 t/m 3 en die vind ik niet zo boeiend. Maar toen kwam dat idee met een paar collega’s om een programma te gaan maken over de actualiteit, gezien door een spirituele bril en dat maakte alles anders. Dat programma (te zien via Zoom) heet: Studio Spirit.
De vorige uitzending was bijvoorbeeld tijdens de Amerikaanse verkiezingen. We overlegden van tevoren, keken door onze spirituele bril en… besloten dat we het wilden laten gaan over leiderschap. Een van ons doet dan een geïnspireerd spreken, waarbij Spirit meepraat over het onderwerp. Het werd een verhaal over wat leiderschap is, hoe je leiding neemt over je eigen leven en wat wij als mensen verwachten van spiritueel leiderschap.
Een ander onderdeel van het programma is iets interactief, dus waar je als kijker aan mee kunt doen. (En via de chat ook dingen over kunt delen.)
Verder zijn er nog het astrologisch weerbericht en de rubriek Goed Nieuws, een paar prachtige, zorgvuldig uitgekozen liedjes met clips en meer upliftende dingen. Kortom: het is genieten.

Morgen is er weer een aflevering. Volgens ons is het grote onderwerp momenteel de chaos aan meningen over alles in de wereld van nu en hoe je daarin blijft bij je eigen wijsheid. Dit keer draaien we het om en begin ik met een oefening hierin waar iedereen aan mee kan doen. (Hou wel even pen en papier bij de hand). Waarna Myrthe zoals altijd weer heel mooi geïnspireerd zal spreken.

Word jij ook een beetje moe van het nieuws in laag 1 t/m 3?
Ben je ook toe aan een wat breder perspectief?
Aan wat spirituele houvast en terug naar je eigen kern in al het rumoer?
Studio Spirit.
Woe-avond 9 dec., 20.00 uur, via Zoom.
Aanmelden via een mailtje naar welkom@zwave-weesp.nl
Betalen vooraf is niet toegestaan ; • ) (Mag eventueel wel achteraf, maar alleen als je het wat waard vond.)