web analytics

Hoe werkt een medium?

Een medium werkt met ‘energie’, de trillende deeltjes waaruit alles is opgebouwd en die overal om ons heen aanwezig zijn. Sommige dingen, zoals mensen en voorwerpen, kun je zien. Andere, zoals emoties, sfeer, een aura-veld en overleden dierbaren, kun je niet zien, maar wel voelen. Dit doe je met je intuïtie. Ik denk dat we dit allemaal doen, bijvoorbeeld als het gaat om het voelen van de sfeer op een bepaalde plek, maar dat we ons er meestal niet bewust van zijn.

Kan iedereen dat?

Ik maak altijd de vergelijking met hardlopen: iedereen kan het, de een heeft meer talent dan de ander en als je traint, word je beter.

Energie voelen we allemaal, elke dag. We weten allemaal hoe een feestje voelt dat nog niet echt op gang gekomen is. De energie is dan nog ‘laag’. Maar in de loop van de avond komen de mensen los en begint het ineens te bruisen. Op dat moment voelt de energie ook ‘hoger’. Je kunt het moeilijk uitleggen; het is een gevoel.

Een medium werkt ook ‘op gevoel’, maar is zich er meer van bewust. Bovendien hebben mediums hun gevoel getraind en daarmee de bandbreedte van hun andere zintuigen. Ze ‘zien meer’ of ‘horen meer’. Dit noemen wij ‘helderziendheid’ of ‘helderhorendheid’.

Wat kan een medium voor je betekenen?

Twee dingen: ik kan vragen beantwoorden die over jou en jouw leven gaan. Bijvoorbeeld over je werk, relatie of over geld. Ik lees dan jouw aura en bekijk daarmee het probleem vanuit een ander perspectief. Vergelijk het met een situatie waarin je verdwaald bent en je even gebruik maakt van een navigatiesysteem, oftewel een sateliet die ergens hoog in de lucht hangt. Die bekijkt jouw positie vanuit een andere hoek en geeft je informatie waarmee je weer verder kunt.

Het andere wat ik kan doen, is contact maken met overledenen. Wanneer we overlijden, sterft ons lichaam, maar onze ziel, de essentie, leeft voort in een andere wereld. Het verschil tussen onze wereld en de spirituele wereld is dat de energie aan de andere kant ‘hoger’ is. Zo hoog dat we die wereld niet kunnen zien. Maar daarom zijn onze dierbaren er nog wel! En dat willen ze graag laten weten. Al is het maar om de achterblijvers gerust te stellen.

Praten met de doden?

Wat ik doe is het volgende: ik stel me open voor het contact en daarna krijg ik informatie binnen. Van herinneringen uit het leven van de overledene, van emoties, de manier van overlijden, het karakter tot zijn of haar werk. Het zijn vaak korte flarden, alsof het gaat om een slechte telefoonlijn. maar een goed getraind medium voelt de overledene genoeg aan om de informatie goed te vertalen naar onze wereld. En: hij of zij levert hiervan ook goede bewijzen. Het doel is dat de cliënt overtuigd raakt door de bewijzen en het gevoel krijgt: ja, dit is (bijvoorbeeld) mijn opa! En zodra dat gevoel onstaat, gaat de energie van de ontvanger omhoog en verloopt het contact ook soepeler. Het beginstuk is dus altijd het moeilijkst, voor alledrie de partijen. Maar als het contact eenmaal is gelegd, is het een hele prettige ervaring.

Volg mij!

Mediumpraktijk Janneke Leber
Torenlaan 5a
1402 AT  Bussum
KvK: 32-059509